Україна – НАТО

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Сьогодні у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі…
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у штаб-квартирі НАТО у вівторок (13 квітня) під час засідання Комісії Україна-НАТО з питань безпеки в Україні та навколо неї.
“Потужне військове нарощування Росії на кордоні з Україною є невиправданим, незрозумілим і дуже тривожним”, – зазначив Генеральний секретарго НАТО під час свого виступу.
Він закликав Росію припинити це військове нарощування, припинити провокації та негайно деескалювати становище. Генеральний секретар також підтвердив непохитну підтримку НАТО суверенітету та територіальної цілісності України. Він підкреслив, що НАТО і надалі надаватиме значну політичну та практичну підтримку Україні.
Пряма мова Єнса Столтенберга:
-НАТО дуже пильно стежить за ситуацією на російсько-українському кордоні. За останні тижні Росія перекинула тисячі боєздатних військ до кордонів України. Це наймасштабніший згуртування російських військ з часу незаконної анексії Криму в 2014 році.
За останні дні на сході України було вбито кілька українських солдатів. Я хочу висловити свої співчуття з приводу нещодавніх втрат, які зазнали Збройні сили України.
Значне військове нарощування Росії є невиправданим, незрозумілим і тривожним. Росія повинна негайно припинити це військове нарощування в Україні та навколо неї, зупинити провокації і негайно провести деескалацію становища в Україні і довкола.
Ми шкодуємо про рішення Росії не брати участь у недавньому засіданні в ОБСЄ, щоб розвіяти занепокоєння щодо її незвичної військової діяльності”. (Кінець цитати).
P.S. Важливо! Завтра, 14 квітня розпочнеться візит до НАТО державного секретаря США та міністра оборони США. На завтра запланована також зустріч міністрів закордонних справ та міністрів оборони усіх країн НАТО. Тема переговорів: Російська воєнна ескалація на російсько-українському кордоні.
На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять
 
 
 
 
 
 

 
 
 

peredplata