У Чернівецькій області сформована бригада територіальної оборони, де буковинці проходять військову підготовку

ТЕРИТОРІАЛЬНА ОБОРОНА: ЗАХИСТ СВОГО ДОМУ ТА КРАЮ

 Невід’ємною складовою оборони нашої держави є територіальна оборона, якій сьогодні, в умовах тривалої ворожої агресії, приділяється особливо важливе значення.

Реформування та розвиток тероборони в системі всеохоплюючої оборони стає комплексним завданням, від якого залежить безпека країни в цілому та окремого регіону. Адже місцевий підрозділ ТрО діє як в інтересах держави так і безпосередньо громади, забезпечуючи захист певної території з усіма її важливими об’єктами та комунікаціями.

Як і по всій Україні, в Чернівецькій області сформована бригада територіальної оборони, у складі якої постійно проходять військову підготовку чимало громадян. Таким чином, сотні буковинців, які вміють поводитись зі зброєю та знають, як діяти в час загрози, здатні забезпечити захист свого краю. Залучення якомога більшої кількості населення до територіальної оборони робить цей захист надійнішим.

Про це інформує прес-служба Чернівецького територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 Стати резервістами тероборони можуть чоловіки та жінки віком від 18 до 60 років, зокрема, і за відсутності досвіду служби. До того ж контракт в резерві ТрО дозволяє виконувати військовий обов’язок не відлучаючись від звичної справи за фахом. Резервісти здобувають знання та військові навички під час кількатижневих щорічних та одноденних щомісячних навчальних зборів.

 В період проходження служби резервіст може отримувати чергові військові звання та опанувати нову військово-облікову спеціальність. На час проведення зборів за ним гарантовано зберігається посада та заробіток, а також надається ряд виплат. 

Наступні навчальні збори з приписним складом бригади територіальної оборони Чернівецькій області відбудуться в липні.

Тож закликаємо жителів області зробити особистий внесок у зміцнення її обороноздатності шляхом долучення до бригади тероборони.

 Щоб укласти контракт на службу у військовому резерві ТрО потрібно звертатись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (раніше військкомати) за місцем реєстрації, або за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 119.   

 

 

 

 

peredplata