Путін таки реально з’їхав з глузду…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-І підписав указ про переведення російської економіки на воєнні рейки тa підготовкy Росії до війни (http://publication.pravo.gov.ru/…/View/0001202107030001…).
У документі, який готується РадБезом Росії, є базовим для всіх органів влади і служить основою для формування галузевих стратегічних доктрин, відзначається “посилення військових небезпек і загроз”, яким “сприяють спроби силового тиску” на Росію, “нарощування військової інфраструктури” НАТО поблизу кордонів і “активізація розвідувальної діяльності” іноземних держав.
Більш того, згідно зі стратегією, ведеться “відпрацювання застосування проти Росії великих військових формувань і ядерної зброї” – ця загроза вказана в якості реальної вперше за всю сучасну історію країни, мовиться в документі.
У зв’язку з цим потрібно “підтримувати і нарощуваи потенціал ядерного стримування”, забезпечувати “готовність до бойового застосування” збройних сил і технологічну незалежність ВПК, а також планувати і провести “заходи по підготовці до захисту та у справах захисту населення, матеріальних і культурних цінностей від небезпек, які виникають при військових конфліктах, йдеться в указі.
У попередній редакції, затвердженій у 2016 році, робився наголос на оборону “шляхом стратегічного стримування і запобігання військових конфліктів”. У новій версії прямо говориться, що оборона “організовується для збройного захисту” країни, “цілісності і недоторканності її території”.
Одночасно проголошується відмова від тези часів брежнєвської розрядки про “поетапний рух до світу, вільного від ядерної зброї”. Цей пункт був присутній в стратегії 2016, а в новій редакції він вилучений.
Росія стикається з “недружніми діями” іноземних держав, “відкритим політичним і економічним тиском”, спробами “ізоляції” шляхом застосування подвійних стандартів і “інформаційними кампаніями, спрямованими на формування ворожого образу країни, говориться в документі.
На зображенні може бути: 1 особа
 
 
 
 
 
 

peredplata