На Донбасі загинув український військовий – штаб ООС

У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що через обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків загинув військовослужбовець Збройних сил України.

За даними штабу, бойовики загалом дев’ять разів порушили режим припинення вогню, двічі – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

«Поблизу Гранітного окупанти здійснили два обстріли з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм. В напрямку Луганського ворог двічі вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Біля Новотошківського противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї. В бік Новолуганського найманці застосували ручні протитанкові гранатомети. В районі Лебединського обстріли велися з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Неподалік Широкина ворог відкривав вогонь з станкових протитанкових гранатометів. Крім того, біля Гранітного російські найманці за допомогою безпілотного літального апарату здійснили скидання невідомих вибухових пристроїв», – повідомили у штабі.

Бойовики традиційно в обстрілах звинувачують українську сторону.

Джерело: Радіо Свобода

 

peredplata