До охорони безпеки у Чернівцях і захисту державного кордону поліція залучає громадські формування

До охорони безпеки у Чернівцях і захисту державного кордону поліція залучає громадські формування

На базі ГУНП в Чернівецькій області відбулася зустріч керівництва Управління превентивної діяльності ГУНП з головами громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону. Учасники зустрічі обговорили можливості спільного патрулювання території обласного центру та державного кордону.

Як зазначив начальник УПД обласного управління Нацполіції Святослав Кішлар, членів громадських формувань залучатимуть до охорони правопорядку у випадку можливого перенаправлення міграційного потоку з білорусько-польського кордону в Україну. За таких умов поліцейські та представники громадських формувань патрулюватимуть як прикордонні території, так і вулиці Чернівців. Окрім цього, за необхідності нестимуть службу й поза межами нашої області.

 

Нагадаємо: у статті 3 Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону» зазначено, що громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону створюються і діють у взаємодії з правоохоронними органами, Державною прикордонною службою України, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, додержуючись принципів гуманізму, законності, гласності, добровільності, додержання прав та свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб, рівноправності членів цих формувань.

 

Учасники зустрічі обговорили порядок залучення членів громадських формувань до спільних із поліцією патрулювань. Уже незабаром вони пройдуть спеціальну підготовку для належної охорони безпеки на території Буковини. 

Джерело : відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata