Чи буде повномасштабна війна?

 
Зараз напевно не скаже ніхто. Ні ми з вами, ні влада, ні хто-небудь інший на міжнародній арені. Але ясно одне: панікувати й влаштовувати істерики точно не треба. Як і не треба заспокоювати людей самими лише «шашликами». Нації потрібно дати розуміння, як і за рахунок чого в разі посилення московської агресії Україна вистоїть.
Як це зробити?
Точно не в нормандському форматі, чергова зустріч якого запланована на 26 січня. На тлі нинішніх подій це виглядає повним ідіотизмом з боку української влади.
Німеччина зриває постачання зброї до України, блокує впровадження антимосковських санкцій, публічно виправдовує агресію Кремля і протидіє можливому вступу України до НАТО.
А в Зеленського і далі роблять вигляд, що це – наш партнер. Беруть приклад із попередників, які впродовж своїх 5 років також називали німців «найкращими друзями України».
Доки влада не вийде з цього формату — нічого доброго для України не буде. Нас і далі схилятимуть до виконання так званих «мінських угод», тобто до капітуляції.
Тому перше, що треба робити вже і негайно — це заручатися підтримкою держав, які вороже ставляться до Кремля.
США, Канада, Велика Британія, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Туреччина — ось список наших союзників.
І друге. Коли влада нарешті прикриє п’яту колону всередині України? Чому ОПЗЖ, Мураєв, Шарій і їм подібні досі можуть спокійно продовжувати свою колаборантську діяльність? На восьмому році війни!!!
Законопроект про кримінальну відповідальність за колабораціонізм (#2549) лежить готовий у парламенті. «Свобода» зареєструвала його ще 6 грудня 2019 року. Просто візьміть і проголосуйте!
До речі, сьогодні ОПЗЖ зареєструвала у ВРУ постанову про імплементацію мінських угод. І це ще раз про те, чому одного й іншого слід позбуватися якнайшвидше.
Питання тільки, чи влада в принципі здатна на такі кроки? Ми ж пам‘ятаємо, як 2 грудня 2021 року «Слуги народу», ОПЗЖ і «Європейська солідарність» спільно голосували за закон про особливий статус Донбасу. Тобто за реалізацію тих самих написаних Путіним мінських угод…
Олег Тягнибок

peredplata