В Україну прибувають російські бойовики зі спецслужб Росії – західна розвідка

Розвідка країн-членів НАТО твердить, що на території України збільшилася кількість російських бойовиків, які підпорядковані російським спецслужбам.

ДжерелоReuters з посиланням на три неназвані джерела в оборонних відомствах західних країн

Деталі: Ці джерела повідомили, що Росія може готувати провокації з цими бойовиками, аби створити привід для початку широкомасштабного вторгнення. 

За даними джерел журналістів, вони можуть мати завдання посіяти сум’яття серед населення або готувати вбивства конкретних людей із застосуванням особливого виду зброї

Бойовики з різних російських приватних військових компаній потайки прибувають до України. За даними розвідок НАТО, вони мають контакти з керівництвом розвідувальних відомств Росії, передусім із ФСБ та ГРУ Міноборони Росії.

Одне джерело стверджує, що до тимчасово окупованого Донецька нещодавно прибув колишній офіцер ГРУ РФ, який також брав участь у бойових діях у складі ПВК “Ваґнер”. 

За словами джерел, ці “ваґнерівці” очолюють процеси з транспортування зброї та військової підготовки бойовиків проросійських незаконних угруповань – так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Крім того, нібито на кордоні України з Росією розташований підрозділ бойовиків “Ваґнер”, які нещодавно пройшли тренування на базі ГРУ в Краснодарському краї.

Джерела журналістів стверджують, що з початку 2022 року присутність інших російських ПВК на території України також збільшилася.

Передісторія: 

  • Із січня американські посадовці заявляють, що Росія готує провокацію як привід для вторгнення.
  • У російській владі та керівництві незаконних збройних формувань на Донбасі лунають заяви про нібито підготовку збройного наступу України на територію тимчасово окупованих територій Донецької й Луганської областей.
  • Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський запевнив, що Україна готова до протидії спробам почати агресію зсередини, зокрема, спецназ готовий розстрілювати будь-яких “гіркіних”, які будуть підбурювати до захоплення урядових будівель або повалення законної української влади.
  • За повідомленнями ізраїльських журналістів, американське керівництво нібито таємно повідомило лідерів Ізраїля, що Росія готова почати широкомасштабний наступ в Україні 15 лютого.
  • Німецьке видання Der Spiegel заявило, що США попередило керівництво всіх країн-членів НАТО, що Росія визначила дату початку широкомасштабного наступу 16 лютого.
  • https://www.pravda.com.ua/news/2022/02/14/7323988/

peredplata