ОП: Зеленський поговорив із Лукашенком.

 
 

 
Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Олександром Лукашенком, повідомила пресслужба голови держави

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Олександром Лукашенком, повідомила пресслужба голови держави.

Зеленський також написав про це в соцмережах.

Подробиці розмови ані сам президент, ані його офіс наразі не навели.

 

Раніше сьогодні Лукашенко визнав, що з території Білорусі запустили ракети по території України. Він назвав ці запуски «вимушеним кроком».

При цьому Лукашенко каже, що не знає, скільки ракет було запущено по території України, а про танки та іншу російську військову техніку, яка вільно пересувається білоруськими дорогами, нічого не сказав, інформує Білоруська служба Радіо Свобода.

«Дійсно, з території чорнобильських приблизно районів, де були на навчаннях російські війська, були запущені дві чи три ракети», – сказав Лукашенко, виступаючи на виборчій дільниці після голосування на «референдумі» щодо змін до конституції.

За словами Лукашенка, це було зроблено через те, що «на українській стороні за кілька кілометрів від кордону з Білоруссю розгорнулися ракетні дивізії».

Лукашенко також заявив, що в Україні немає ні білоруських солдатів, ні зброї, ні боєприпасів.

При цьому він сказав, що в Україні нібито відловлюють і б’ють росіян і білорусів. «Україна ніби штовхає Білорусь на спецоперацію із захисту своїх громадян», – сказав Лукашенко.

Президент Зеленський у зверненні до громадян Білорусі 27 лютого заявив, що Мінськ не може бути майданчиком для переговорів із припинення війни, яку розпочала Росія проти України, бо «саме з білоруської території пішли крилаті ракети, літаки, гелікоптери, техніка» під час масштабного вторгнення РФ.

peredplata