“Я не підозрюю нікого”: У журналіста Портнікова в квартирі знайшли підслуховуючий пристрій

 
ФОТО: Віталій Портніков / Facebook

10 серпня у Львові журналіст Віталій Портников (телеканал “Еспресо” та видання “Радіо Свобода”) в орендованій квартирі знайшов підслуховуючий пристрій — диктофон з можливістю вести запис тривалий час.

Про це повідомив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook.

“Викликали поліцію. Приїхали швидко. Викликали СБУ. Не їдуть. Як депутат Верховної Ради прошу СБУ негайно приїхати і порушити справу. Ми ж не знаємо, хто і з якою метою встановив цей пристрій: наші служби, закордонні чи криміналітет”, — написав Княжицький.

Віталій Портніков розповів Суспільному, що Служба безпеки приїхала до його помешкання та проводить експертизу підслуховуючого пристрою. Портніков одразу сказав, що слідчі СБУ не рекомендували журналісту розповідати багато подробиць, адже це зможе заважати слідству.

Він уточнив, що знайшов диктофон “випадково під час прибирання під канапою”. Інших сторонніх предметів у квартирі не виявив: “Огляд проводили тільки того, що я знайшов. Сподіваюсь, що ми зможемо провести експертизу і зрозуміти, що відбувається”.

За словами Портнікова, він не помічав стеження за собою та не має підозр, хто міг би встановити пристрій: “Я не підозрюю нікого, я хочу дочекатись експертизи, яку проведе судмедексперт”. Термін експертизи наразі невідомий. За словами Портнікова пристрій, що він знайшов має особливість — може працювати тривалий час без додаткового живлення.

"Я не підозрюю нікого": Портніков прокоментував знахідку підслуховуючого пристрою у себе в квартирі
Фото підслуховуючого присторю знайденого Віталієм Портніковим, 10 серпня, Львів. ФОТО: Микола Княжицький / Facebook

Суспільне звернулось за коментарем до Служби безпеки України, на момент публікації керівник пресслужби не відповів на дзвінок журналістів.

peredplata