Перестановка ліжок у борделі проблеми не вирішує – Дроздов

Від перестановки диванів у борделі не міняється профіль діяльності борделю. Всі кадрові ротації й відставки – це випускання пари замість вирішення проблеми.
В умовах одноосібної і ніким не контрольованої автократїі сперечатися з державою – гибле діло. Коли держава – це ти, то ти під себе виписуєш такі процедури, які роблять пограбунок легальним, і тоді ніхто не примахається. Коли держава – це ти, і тебе ніхто, крім тебе, не проконтролює, не перевірить і не покарає, – ти можеш робити все, що в голову стрельне. Головне – робити це бодай із мінімальною прив’язкою до формальних процедур, виписаних під легальний пограбунок. Так працює абсолютизм влади. Так працює одноосібність.
Система, яка саму себе «типу контролює, типу перевіряє і типу карає», неминуче перетворюється в затяжну теплу ванну. Чим довше це триває, тим важчий буде вихід із неї. Тепла вода сповільнює згортання крові, й це повністю нівелює біль. Самогубець нічого не відчуває. Його не болить. В цьому суть теплої ванни. Адже біль (бажано гострий) сигналізує організму мерщій рятуватися. Тепла ванна навпаки – заколисує біль і робить його непомітним. А отже, організм не здатен на самопорятунок.
Тепла ванна у політиці – це інформ.ізоляція від негативізму. Це нереагування на виклик. Це залюлюкування, замовчування, свідоме саботування якісної роботи над помилками. Це придумування сотень вибриків замість визнати промах і усунути його. Тепла ванна в політиці – це теж різновид суїциду.
Між занадто теплою ванною і занадто холодним душем є розумна середина. Вона зоветься Правда.
https://www.youtube.com/watch?v=yJwMHRc_bFI

peredplata