Україна кримінальна на 07.09.2011 р.

Україна кримінальна на 07.09.2011 р.Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 536 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 120 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи. Вилучено 16,8 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 92 дорожньо-транспортні пригоди, у яких сім осіб загинули та 112 – травмовані.

У Сімферопольському районі АР Крим четвертого вересня цього року на одній з вулиць було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 18-річного безробітного місцевого жителя та в непритомному стані з аналогічними пораненнями його трьох односельців віком від 20 до 35 років. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі третього вересня під час раптово виниклої сварки ножем убив потерплого та заподіяв тілесні ушкодження його товаришам. Останніх госпіталізовано.

У Стахановській міськраді Луганської області шостого вересня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 28-річних безробітних жителів одного з міст зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони намагалася вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок вказаної області, віком від 18 до 24 років.

У місті Вінниці під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 46-річного безробітного місцевого жителя правоохоронці вилучили три кілограми марихуани.

У Великобагачанському районі Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 19-річних безробітних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони шостого вересня на вулиці одного з сіл зазначеного району демонтували та викрали погруддя пам’ятника В. Наріжному. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.298 (знищення, руйнування або пошкодження пам’яток-об’єктів культурної спадщини та самовільне проведення пошукових робіт на археологічній пам’ятці) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили держпосадовця, який упродовж 2003-2004 років, без дозволу Фонду державного майна України, незаконно здійснив відчуження цілісних майнових комплексів державного підприємства та ТОВ одному з громадян. Унаслідок противоправних дій державі завдано збитки на суму майже 720 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Волині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з ТОВ, які впродовж останніх двох років самовільно засіяли земельні ділянки (загальна площа 320 га) на території Володимир-Волинського району, у результаті чого було пошкоджено родючий шар ґрунту. Унаслідок противоправних дій державі завдано збитки на суму 5,8 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця. Вона вимагала та отримала 300 доларів США хабара від жителя одного з міст зазначеної області, за сприяння йому в отриманні дозволу на влаштування будівельного майданчику. Також стосовно зловмисниці задокументовано ще один факт отримання хабара на суму 1,5 тис. доларів США. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Харкові працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців одного з ТОВ, які впродовж 2008-2011 років у зазначеному місті самовільно зайняли та використовували земельну ділянку загальною площею 0,3 га під автостоянку. Унаслідок противоправних дій державі завдано збитки на суму 1,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

peredplata