Папієв проти Кобевка. Кобевко проти Папієва (Додано)

Викликав мене слідчий на допит у якості свідка щодо подій 24 січня біля Чернівецької облради. Трохи незрозуміла ситуація. Бо напередодні 3 лютого голова ОДА у вигнанні Михайло Папієв привселюдно і авторитетно заявив, що на мене заведена кримінальна справа і мене викликають на допит у якості підозрюваного. Бо вчиняв якісь там дії. І ще мені буде кримінал. І сидітиму у тюрмі від 5 до 8 років.

Цікаво, звідки у Папієва стільки інформації?! І чи не була його заява щодо мене спробою тиску на слідство? Хто його інформує про справи, які проводяться слідством, прокуратурою, судами.

Якщо Папієв так добре поінформований у тому, що є таємницею, то я прошу прокурора області Павлюка внести до єдиного реєстру справу проти голови ОДА за спробу тиску на слідство і викриття таємниці слідства.
Якщо Папієв звів на мене наклеп, то знову ж таки допитати його як наклепника.

У зв’язку з тим, що голова ОДА Папієв заявив привселюдно, що мене викликають на допит у якості підозрюваного та я маю відповідати кримінально (до 8 років тюрми), а не як свідок, посилаючись на статтю 63 Конституції України змушений відмовитися від будь-яких показів. Аби надалі ніхто не спекулював моїми показами.

Останніми днями Папієв взагалі веде себе як стара істерична баба. Він то погрожує усім тюрмою й прокурором, то лякає буковинців галичанами і фашистами, які нібито громили двері в облраді, били людей і ходили з сокирами.

Щоправда, про ходіння з сокирами був на Чернівецькому телебаченні один кадр. Там зафіксований товстий чоловік з сокирою на сходах ОДА. Але він ходив поряд з Папієвим. Охороняв його чи мав намір вчинити напад на голову ОДА — на це питання нехай дадуть відповідь ті компетентні органи, які за цим повинні дивитися. А я і мої колеги, котрі були в той час серед людей перед облрадою, виконуючи свої професійні обов’язки, не бачили жодного бандерівця-галичанина з сокирою. Не бачили сокирників і серед буковинців, тисячі яких мирно гукали: «Папієва геть!». Тільки отого товстого й бачили.

А ще Папієв, окрім мирних буковинських маніфестантів, образив прокурора області, начальника міліції, голову апеляційного суду, начальника Управління СБУ у чернівецькій області та тисячі інших спеціалістів, котрі працюють на Буковині. Він агресивно ділить людей на буковинців і небуковинців. Як відомо, прокурор області — з Донецької області, начальник міліції — зі столиці України міста Києва, голова апеляційного суду — з Дніпропетровська, начальник Управління СБУ – з м. Прилуки Чернігівської області.

Невже якесь помутніння розуму сталося у голови ОДА у вигнанні, що він починає зачистки в області за етнічними ознаками?!

Так і до фашизму від Папієва рукою подати. А з огляду на те, що Михайло Миколайович обзиває фашистами людей, нехай спершу на себе уважно подивиться. Бо ж усім відомо, що найголосніше «лови злодія!» на базарі кричить сам злодій.

А якщо проаналізувати останні перли Папієва, то можна з впевненістю сказати, що він пустився берега. Так буковинці говорять про тих, хто неадекватно реагує на те, що з ним відбувається.

По-перше, внаслідок саме його істеричної поведінки, через яку депутатів, журналістів та інших людей не впускали на сесію облради, були виламані двері та вибиті вікна при вході. Це особиста вина Папієва.

По-друге, Папієв, вдаючись до поділу людей за етнічними ознаками, стрімко скочується до фашистської ідеології.
І, насамкінець, він без суду і слідства визначив усім, кому хотів, ступінь вини, вид проти-правної діяльності, міру покарання і термін ув’язнення.
То, хто ви, пане Папієв, після цього? Фашист? Варвар-руйнівник? Прокурор, суддя і кат?

Чи, може, зі страху за втрачену посаду і трюханів у Драчинцях та Шипинцях ви втратили здатність реально оцінювати світ і себе у ньому?!
Якщо так сталося, то вірно таки сказав вам депутат Бурбак: «Міша, йди з миром».
І нехай іде…

Петро КОБЕВКО

peredplata