Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8209 заяв про злочини.

У місті Вінниці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 25 липня цього року в квартирі своєї 34-річної співмешканки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.
У селищі Сімферопольського району Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 55-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 13 грудня в зазначеному селі в будинку місцевої громадянки під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження 70-річній господарці.
У місті Богодухов Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 37-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона вдень 15 листопада цього року в лісосмузі на околиці вказаного міста народила дівчинку й залишила її (тіло знайдено).
У місті Тернопіль в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох іноземців, громадян республік африканського континенту (1979, 1990 р.н., мета перебування іноземців в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що вони вдень 15 грудня в зазначеному місті шахрайським шляхом намагалися заволодіти 100 тис. євро місцевого жителя.
У місті Луцьк в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 57-річного іноземного громадянина (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він 14 та 15 грудня в зазначеному місті на території ринку шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами в сумі 800 грн. у двох місцевих жительок.
У Полтаві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох іноземних громадянина (1978-1987 р.н., мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що вони ввечері 13 грудня на вулиці вказаного міста з автомобіля ВАЗ місцевого жителя, викрали автонавігатор та барсетку, у якій знаходилися особисті документи.
У місті Черкаси до міліції по спецлінії “102” зателефонувала невідома. Вона повідомила, що в приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано всіх учнів та вчителів зазначеного навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що повідомлення, з хуліганських спонукань, зробила 16-річна учениця.
У Києві на вулиці затримано 32-річного жителя міста Херсон, без постійного місця роботи, у якого вилучено 5 г кокаїну.
У селищі Попаснянського району Луганської області затримано 28-річного громадянина, без постійного місця роботи, у будинку за місцем проживання якого вилучено 4 кг марихуани.
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Луганськ. Він за місцем проживання організував роботу спеціалізованого музичного інтернет-порталу й надав користувачам доступ для незаконного розповсюдження об’єктів інтелектуальної власності (20 тис. музичних альбомів та 250 тис. фонограм), права на які належать іншому товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдав збитків правовласнику на суму понад 40 тис. гривень. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав).
В Севастополі працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства. Вона привласнила 250 тис. грн. бюджетних коштів, виділених на закупівлю будівельних матеріалів. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
На Житомирщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову медико-соціальної експертної комісії та старшої медичну сестру вказаної комісії. Вони вимагали та отримали 1,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за продовження йому другої групи інвалідності без проведення обстеження. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
На Черкащині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони в минулому році, без відповідного дозволу, здійснили викиди в атмосферу забруднюючих речовин, чим завдали збитків державі на суму понад 314 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість)

peredplata