Замість медикаментів українців лікують препаратами для тварин?

Замість медикаментів українців лікують препаратами для тварин?Народний депутат фракції «Батьківщина» Анатолій Дирів запевняє, що під виглядом сертифікованих ліків українцям продають ветпрепарати.

Про це він сказав під час круглого столу «Державна реєстрація медичних препаратів» в інформагентстві ЛігаБізнесІнформ, передає прес-служба Батьківщини.

Народний депутат навів приклади препаратів, терапевтична дія яких не доведена. «Зокрема, це Актовегін, якого в 2012 році було вилучено з обігу на 332 мільйони гривень, і мазь Траумель, яка зареєстрована в європейських країнах як ветеринарний препарат , а в Україні виписується гінекологами. Препарат Анаферон взагалі фактично не має у своєму складі діючої речовини. Тобто виходить, що на 100 мільйонів пігулок ефективна в кращому випадку одна» , – зазначив Дирів. За словами політика, такі препарати є не тільки неефективними, а й небезпечними для здоров\’я людини. Парламентарій переконаний, що така ситуація склалася через цілковитий хаос, що панує в сфері реєстрації медпрепаратів. «Ліки потрапляють до аптек не просто так. До цього вони проходять реєстрацію в Державному експертному центрі МОЗ. Тільки дивно виходить, коли експертний центр реєструє ліки, а потім міністерство купує ті лікарські засоби, які фактично реєструє його структура. Тут вже є корупційна складова » , – зазначив він.

peredplata