Кожному буковинцю – по дійній корові

Кожному буковинцю - по дійній коровіОбласна влада має намір створити в кожному з районів тваринницькі комплекси з використанням сучасних технологій догляду за худобою. Таке завдання поставив голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв сьогодні, 12 грудня, під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації та територіальних відомств центральних органів виконавчої влади. Одним із головних пріоритетів крайової влади у сфері агропромислового розвитку Михайло Папієв назвав модернізацію аграрного виробництва та підтримку місцевого товаровиробника. “Ми ставимо перед собою завдання забезпечити буковинців продуктами власного виробництва”, – сказав глава облдержадміністрації.

За його словами, треба також будувати овочесховища, елеватори. Нині аграрна область не має жодного овочесховища, а на Буковині вирощується 220 тис. тонн овочів в рік. Відповідно вирощені овочі везуть до сусідніх областей, де їх обробляють, фасують в упаковку і знову продають нам вже з націнками. Михайло Папієв додав, що розвиток сільського господарства регіону пов’язаний із залученням у цю галузь інвестицій, в тому числі й іноземних. “Необхідно персонально працювати з кожним, хто прагне вкладати гроші в економіку області”, – підсумував Михайло Папієв. Він доручив заступнику голови облдержадміністрації Михайлу Гайничеру підготувати п’ять інвестиційних проектів, які можна буде запропонувати на найвищому рівні.

Говорячи про виконання договірних умов щодо розрахунків за оренду майнових та земельних паїв, справляння земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, Михайло Папієв доручив, не дивлячись на те, що розрахунки з людьми за земельні паї в області складають 104%, ретельно проаналізувати ситуацію по кожному населеному пункту, дійти до кожної людини-власника паю, орендаря. Найкраща виплата орендної плати за оренду землі проводиться в господарствах Заставнівського – 149% та Герцаївського – 118% районів. Він ще раз наголосив, що “в наступному році ми маємо наблизити вартість орендного паю до 1,5 тис. гривень”.

peredplata