Чернівецькі підприємства сплатили понад 57 мільйонів податку на прибуток

Платники податку на прибуток, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, упродовж чотирьох місяців цього року сплатили до зведеного бюджету 57,1 млн. грн., у тому числі до державного бюджету – 49,9 млн. грн., до місцевої казни – 7,2 млн. грн. Це на 17,7 млн. грн., або на 44,9 відс. більше, ніж торік.

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що цього року Податковий  Кодекс доповнено новим п.п. 49.18.6, згідно з яким податкова декларація з податку на прибуток, яка розраховується наростаючим підсумком за рік, подається протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Таким чином, для податкової декларації з податку на прибуток підприємств за звітний (податковий) рік визначено єдиний строк її подання – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, незалежно від базового звітного (податкового) періоду складання декларації – квартал або рік.

Форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Міністерством фінансів України від 20.10.2015 № 897.

Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ

 

peredplata