Концерти аматорських колективів Чернівецької області відвідали 1,5 мільйони краян

Сьогодні, 20 травня, під час селекторної прес-конференції начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк повідомив, що аматори області впродовж минулого року провели понад 8 тисяч концертів, які відвідали близько 1,5 мільйони буковинців.

«Варто зазначити, що найбільш активними в концертній діяльності краю є аматорські колективи Кельменеччини, Сторожинецького, Новоселицького та Сокирянського районів», – додав посадовець та підкреслив, що саме концерти надихають колективи та подальшу роботу, стимулюють та сприяють удосконаленню майстерності митців.

За словами Івана Петрусяка, любительські колективи області активно працюють над розвитком міжнародного співробітництва. «Так, 57 різножанрових аматорських колективи та окремих виконавців брали участь у міжнародних, Всеукраїнських фестивалях та конкурсах, які проходили в Польщі, Румунії, Угорщині, Болгарії, Швейцарії, Росії, Молдові, а також у Київській, Івано-Франківській, Полтавській, Житомирській, Тернопільській, Кіровоградській та Миколаївській областях», – підкреслив він.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata