З 1 лютого оновлено форми та порядок звітності з ПДВ

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить платників податку на додану вартість звернути увагу, що Міністерство фінансів України затвердило форми та порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість (далі – ПДВ).
Зокрема, наказом Мінфіну від 28 січня 2016 року №21 затверджено: форму податкової декларації з ПДВ; форму уточнюючого розрахунку податкових зобов\’язань з ПДВ у зв\’язку з виправленням самостійно виявлених помилок; форму розрахунку податкових зобов\’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.
Також, цим наказом затверджено Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.
Водночас, втратили чинність наказ Міністерства фінансів України від 23 вересня 2014 року №966 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» та пункт 1 наказу Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року №13 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України».
Наказ №21 набрав чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Його публікація відбулася 30 січня 2016 року в газеті «Урядовий кур’єр» №19.
Платники податку на додану вартість звітують за новою формою в електронному вигляді починаючи зі звітів за січень 2016 року.
Ознайомитись із повним тексту Наказу, формами та порядом звітності можна за посиланням: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/66224.html.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata