Продовжуються лабораторні дослідження води з місць масового відпочинку на території Чернівецької області

З метою гігієнічної оцінки безпечності річкової води з місць масового відпочинку, яких в поточному році нараховується 14, з початку літнього оздоровчого сезону Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» досліджено 126 проб річкової води на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, 107 проб на паразитологічні показники, 43 проби на вірусологічні показники та 9 проб води на збудники холери.
Крім цього досліджено 41 пробу грунту на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, 56 проб на паразитологічні показники та 30 проб на вірусологічні показники. Відхилень від нормативів не виявлено.
За результатами лабораторних досліджень від 27.07.2016 року 3 проби води з р.Прут в районі пляжу міста Чернівці не відповідало нормативам по мікробіологічних показниках. За фізико-хімічними показниками відхилень не виявлено.
Незважаючи на те, що патогенних мікроорганізмів в воді з річки Прут не було виявлено, кількість лактозопозитивних кишкових паличок перевищувала норматив в 5-50 разів.
Враховуючи якість води в р.Прут на даний час Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» купатись не рекомендує, особливо дитячому населенню.

Завідувач відділу епідеміологічного нагляду
(спостереження) та профілактики
неінфекційних захворювань Державної установи
«Чернівецький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров’я України»» Тетяна Бурлака

peredplata