Закон щодо соціального захисту членів сімей учасників АТО

06.08.2016 року набув чинності Закон України № 1462-VІІІ \”Про внесення змін до Закону України \”Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім\’ям\”, щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції\”, прийнятий Верховною Радою України від 14 липня 2016 року.

Закон спрямований на поліпшення соціального захисту родин учасників антитерористичної операції.

Закон вносить зміни до статей 1 та 4 Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”. А саме: не зараховує до сукупного доходу сім’ї, яка претендує на отримання державної соціальної допомоги, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і навчального складу, які беруть безпосередню участь в АТО на час її проведення.

Документом передбачається, що до заяви про надання державної соціальної допомоги додається довідка встановленої форми про безпосередню участь особи у антитерористичній операції.
Зоя Федик,
Провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata