Відтепер термін \”інвалід\” замінюється на \”особа з інвалідністю\”

30.09.2016 набув чинності Закон України № 1490-VIII «Про внесення зміни до Закону України \”Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї».
Зазначається, що цим документом вносяться зміни до офіційного перекладу українською мовою Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї шляхом заміни терміну \”інвалід\” на \”особа з інвалідністю\”, що забезпечить відповідність національної версії зазначених документів оригіналу їх текстів англійською мовою.
Наголошується, що реалізація цього Закону надалі забезпечить приведення національного законодавства, що регламентує питання, які стосуються осіб з інвалідністю, у відповідність зі світовими стандартами коректного й недискримінаційного позначення таких осіб, як \”осіб з інвалідністю\”, а не \”інвалідів\”.

Ірина ФОКШЕК
в. о. начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata