Минулого року заощадження чернівчан наповнили держбюджет на 22 млн. гривень

Протягом минулого року пасивні доходи чернівчан додали до державного бюджету 22,0 млн. грн. у вигляді податку на доходи фізичних осіб, що на 0,8 млн. грн. більше, ніж у 2015 році.

Загалом, із початку запровадження податку на пасивні доходи фізосіб чернівчани поповнили ним держскарбницю на 47,8 млн. грн.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що розміщення коштів на депозитному рахунку, як і решта пасивних доходів, підлягають оподаткуванню відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015 року.

У 2016 році доходи платника податку у вигляді процентів, які нараховані на суму вкладного (депозитного) банківського рахунка, включались до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковувались за ставкою 18 відсотків та 1,5 відсотка військового збору. При цьому, оподаткуванню підлягає не основна сума депозиту, а доходи громадян у вигляді процентів, які нараховані на суму такого депозиту. У 2015-му році пасивні доходи у вигляді відсотків з депозитів оподатковувались за ставкою 20% – повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata