Зміна власника “Чернівціобленерго” не позначиться на споживачеві

Зміна власника ПАТ ЕК “Чернівціобленерго” не впливатиме на пересічного споживача. На цьому наголосив під час нинішньої селекторної прес-конференції генеральний директор ПАТ ЕК “Чернівціобленерго” Ярослав Команяк.

“Питання приватизації аж ніяк не стосується споживача – акції постійно перебувають в русі, тому, хто саме їх купив, не є вирішальним, – зауважив Ярослав Команяк. – Тарифи на електроенергію встановлюються по всій Україні Національною комісією з регулювання електричної енергії, і рішення абсолютно не залежать від того, чи це приватне, державне, або напівдержавне підприємство”. На сьогодні половина електроенергетики держави приватизована, в тому числі і компанії, які працюють в сусідніх з Чернівецькою областях – Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Рівненській.
Тарифи в них, запевнив Ярослав Команяк, аналогічні до тарифів в інших регіонах держави: “Тарифи на електроенергію однакові в Івано-Франківську, Чернівцях, Донецьку, Харкові, інших містах, незалежно від власника”. Єдине, що змінюється для споживачів зі зміною власника ПАТ ЕК “Чернівціобленерго” – стають жорсткішими міри для неплатників. “Проте, у разі своєчасних розрахунків за спожиту електроенергію, споживач не відчуватиме жодних незручностей – отримуватиме якісні послуги та розвиток електричних мереж”, – констатував Ярослав Команяк.
За його словами, власником 45% акцій ПАТ ЕК “Чернівціобленерго” стала успішна українська компанія ТОВ “ВС Енерджі Інтернешнл Україна”, яка давно працює на українському енергоринку. Свого часу нею приватизовано обленерго у Житомирі, Херсоні, Кіровограді, Севастополі. ТОВ “ВС Енерджі Інтернешнл Україна” успішно ними керує, споживачі не відчувають дискомфорту, навіть навпаки – ці компанії одні з кращих в Україні і вкладають кошти в розвиток мережі. “Купувати і продавати електроенергію – не питання держави, адже в цілому світі це роблять дистриб’юторські або розподільчі компанії, які належать приватним особам”, – резюмував Ярослав Команяк.

peredplata