Чернівчанина, який \”замінував\” кінотеатр Чернівці судитимуть

Чернівчанина, який "замінував" кінотеатр Чернівці судитимутьЧернівецька місцева прокуратура передала до суду кримінальне провадження відносно 19-річного мешканця міста Чернівці, за підозрою у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян – інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що 23.06.2016 обвинувачений, з хуліганських спонукань, зателефонував на спецлінію «102» чергової частини ГУНП в Чернівецькій області та повідомив неправдиву інформацію про встановлення вибухового пристрою в приміщенні одного із кінотеатрів м. Чернівці.

Подібні \”жарти\” дестабілізують роботу державних та правоохоронних органів. Задля перевірки достовірності інформації та попередження негативних наслідків залучається велика кількість правоохоронців, вживаються заходи до евакуації громадян з можливого джерела небезпеки, а це потребує значних фінансових та людських ресурсів.

Наголошуємо, що завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують життю людей, карається позбавленням волі.

peredplata