У Чернівцях за розклеювання портретів Шевченка міліція намагалася затримати свободівця

У  Чернівцях за розклеювання портретів Шевченка міліція намагалася затримати  свободівця6 березня 2013 року близько 21 години на розі вулиць Сучавська та Шкільна, біля румунського консульства у Чернівцях, міліціонери затримали помічника депутата Чернівецької облради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Свободівець розклеював оголошення з інформацією щодо проведення 9 березня заходів з нагоди 199-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Сержант української міліції Кожокару, не добираючи слів, стверджував, що біля румунського консульства не можна розклеювати зображень Шевченка. «Правоохоронець» викликав оперативну групу для затримання і конвоювання помічника депутата, категорично відмовляючись вислухати як помічника, так і депутата облради Віталія Мельничука.

«За деякий час міліціянти все ж таки змушені були поспілкуватися зі мною. Після того, як до консульства прибув наряд міліції, на чолі з капітаном Віталієм Чорним, вони зрозуміли, у який конфуз втягнув правоохоронців борець з Шевченком – сержант Кожокару. Я також мав розмову і з слідчим, старшим лейтенантом Леонідом Збанчуком, який, як і капітан, змушений був погодитися, що жодних порушень при розклеюванні свободівських плакатів помічник депутата не вчиняв», – повідомив депутат-свободівець Віталій Мельничук.

Згодом помічника депутата все ж таки доправили до відділку. Міліціянти аргументували таку необхідність вимогою все задокументувати та взяти пояснення. Документування та пояснення тривало близько години, після чого свободівця відпустили. Однак за 15 хвилин йому знову зателефонували з міліції, попросивши повернутися, нібито через те, що пояснення неправильно складені.

«Загалом через відсутність правових знань у сержанта Кожокару, помічник-консультант депутата обласної ради втратив майже 2 години. Крім того, такі дії недоосвіченого «правоохоронця» призвели до інформаційного конфузу для обласного УМВС. Тому вчіть закони, шановні правоохоронці, перш ніж когось затримувати», – прокоментував дії міліції Віталій Мельничук.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ВО \”Свобода\”.

peredplata