Дата нового похолодання вже відома, а на свято піде дощ

Леонід Горбань про погоду в день виборів, на Великдень і травневі свята

Дата нового похолодання вже відома, а на свято піде дощ – синоптик
  в Новини/Соціальна правда

Про те, коли в Україні похолоднішає, чого чекати від погоди у день другого туру виборів президента і чи піде дощ на Великдень і травневі свята, НАРОДНІЙ ПРАВДІ розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Квітневі коливання температур

До 22-23 квітня зберігається ясна і тепла погода. Цього тижня температура повітря вдень буде підвищуватися до 18-20 градусів тепла, а до середини тижня очікуються підхід циклону і дощ. Потім, до 15 квітня, прийде невелике зниження температур, до +8-14 градусів на півночі країни і на кілька градусів тепліше в центрі. Така погода буде триматися до 20 квітня, а далі перед Вербною неділею (цього року приходиться на 21 квітня, – НП) традиційно похолодає.

Погода на другий тур виборів президента

Розрахунок показує на 21 квітня температуру від 18 до 22 градусів тепла і без опадів. Взагалі цей день – це Вербна неділя, так що тут бабка надвоє ворожила. За моїми розрахунками, дощі приходяться на 23-24 квітня, але вони можуть піти і на день раніше. Ну а з 22-23 квітня починається похолодання.

Прохолода з Вербної неділі

Після 22 квітня починається вітряна семиденка, температура впаде на 4-5 градусів порівняно з теплими днями. Разом з вітрами прийдуть похолодання і дощі. Температура повітря очікується в районі 9-12 градусів тепла, хоча на півдні буде дотягувати до +14-16 градусів. Також на півдні та сході України очікуються такі вітри, як суховії, що прийдуть з Поволжя. Розрахунок показує, що до центру та Києва вони не доходять, але відголоски, звичайно, будуть.

Погода на Великдень і травневі свята

У (Великодню, – НП) ніч із суботи на неділю, з 27 на 28 квітня, опадів не передбачається, як і в першій половині дня Великодня. Але прораховується дощик на другу половину дня 28 квітня. Після Великодня відразу піде підвищення температур на 4-6 градусів, тобто доходитиме до 21-24 градусів тепла. В цілому буде тепло, ось тільки 2 травня очікується дощ.

Марина Євтушок

peredplata