Нардепи-буковинці вимагають гідного відзначення 75-річчя з дня народження Івана Миколайчука

Нардепи-буковинці вимагають гідного відзначення 75-річчя  з дня народження Івана МиколайчукаЗокрема, 10 жовтня був зареєстрований у парламенті проект Постанови про відзначення 75-річчя з дня народження Івана Миколайчука, авторами якої є буковинці Яценюк, Фищук, Федорук, Бурбак, Петренко, Пишний.

В Постанові йдеться про утворення організаційного комітету з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 75-річчя з дня народження Івана Миколайчука, затвердити план заходів щодо відзначення 75-річчя з дня народження Івана Миколайчука, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення. У плані заходів передбачити видання книги спогадів про Івана Миколайчука та буклет «Музей Івана Миколайчука».
підготувати та провести з нагоди 75-річчя урочистості в м.Чернівцях, с.Чорториї Кіцманського району Чернівецької області та м.Києві, надати Музею Івана Миколайчука державний статус, створити комплекс «Музей Івана Миколайчука» в с.Чортория Кіцманського району Чернівецької області, для чого збудувати приміщення для експозиційного та переглядового залів.

Окрім того, Максим Бурбак звернувся з депутатським запитом щодо фінансування проведення ремонту та реконструкції кінотеатру імені Івана Миколайчука в Чернівцях.

Нагадаємо, 15 червня 2016 року виповнюється 75 років від дня народження Івана Миколайчука – українського кіноактора, кінорежисера та сценариста.

peredplata