У колонії Юлю Тимошенко навчуть шити, мулярству

У колонії Юлю Тимошенко навчуть шити, мулярствуЗа даними управління державної пенітенціарної служби в Харківській області, підприємство колонії складається з двох цехів. В одному з них ув\”язнені шиють швейні вироби – формений і робочий одяг, сорочки і постільну білизну, шапки-вушанки. У другому цеху строчать поліпропіленові мішки, працюють з брезентом, деревом, бетоном.

Пенітенціарна служба вказує, що робота підприємства колонії спрямована на збереження та створення нових робочих місць для засуджених. Серед замовників засуджених вважаються державні підприємства, МНС, прикордонна служба, МВС.

В цілому колонія – це виправна установа мінімального рівня безпеки, з загальними умовами утримання для жінок, вперше засуджених до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності, злочини невеликої і середньої тяжкості. На території колонії розташований і функціонує сектор середнього рівня безпеки – для утримання жінок, засуджених до довічного позбавлення волі.

В установі містяться більше 800 засуджених, які розподілені по дев\’яти відділенням.

За даними пенітенціарної служби, у багатьох корпусах колонії було проведено ремонт, так що на сьогодні умови у відділеннях наближені до європейських стандартів.

У колонії є навчальний центр, де засуджені можуть пройти курс швачки, муляра, облицовщика-плиточника, штукатура, маляра.

У закладі працює бібліотека, книжковий фонд якої становить 11 тисяч примірників. Також працюють гуртки художньої самодіяльності, літературної творчості.

Крім іншого, в колонії передбачені так звані \”дні відвідувань\”, коли родичі засуджених відвідують установу і знайомляться з умовами утримання своїх близьких.

Чим займатиметься в колонії екс-прем\’єр і в яке відділення її помістять, не повідомляється.

Джерело

peredplata