Так далі жити не можна!

Так далі жити не можна!Виборча кампанія добігає кінця. Кожен з нас – виборців, кандидатів, агітаторів вже втомився від гасел і криків, від мигтіння відеороликів про «покращання вже сьогодні», від відер помиїв. Такі у нас вибори. Так ми вміємо дискутувати. Вибори у нас – це війна без правил. І у ній немає місця головному – виборцю.

За два з половиною місяці виборчої кампанії я об’їхав чи не всі села Кіцманщини, Сторожинеччини, Путильщини та Вижниччини. Розмовляв із сивочолими пенсіонерами, вчителями, газдовитими підприємцями, селянами.

Із уст переважної більшості з них я чув: «Треба усе міняти!» «Треба гнати «ОТИХ» від корита!» «Не будемо голосувати за отих бандитів!»

І в очах майже кожного я бачив одне – ТАК ДАЛІ ЖИТИ НЕ МОЖНА!

Так! Не можна! Я згідний з усіма вами. Тому і пішов на вибори.

Не можна, щоби на початку ХХІ століття були села, куди немає доріг. Щоби існував цілий район, який з «цивілізацією» зв’язувала лише одна дорога – збудована за австрійського цісаря. Щоби людина, яка майже з десяток років керувала райдержадміністрацією у своєму рідному районі не зробила дороги до свого рідного села.

Не можна, щоби у селах животіли родини, сімейний бюджет яких на місяць складає 500-1000 гривень. Це не життя, а скніння. Це – не Україна. Це африканські держави після 20 років громадянської війни. Хто породив ці злидні? Хто закриває на них очі? Ті, хто нині при владі. Ті, хто знову обіцяє зарплати і пенсії, школи і дитсадки. НЕ ВІРТЕ ЇМ! Бо де вони були раніше? При тій же владі. Лише під іншими прапорами та з іншими вождями.

Не можна, щоби народ тяжко горбатився на лісоповалах, пилорамах, а наживалися на цьому дядьки у Києві, які ніколи у своєму житті не бачили лісу, не чули його запаху, а відчували лише запах фарби на банкнотах, зароблених тяжкою працею працівників лісової галузі.

Не може бути так, щоби підприємець, який заробляє на себе та свою сім’ю, допомагає своєму селу та мало захищеним землякам, який заледве зводить кінці з кінцями, днює і ночує на своєму підприємстві, змушений був тримати декількох бухгалтерів, щоби порахувати та заплатити усі податки і збори.
Не можна, щоби зароблене чиєюсь тяжкою працею, вимріяне і виплекане виробництво, чи будь-який бізнес, прийшли і забрали ті, хто нині має «дах» у прокуратурі, судах та міліції.

Не можна, щоби тих, хто покликаний сіяти розумне, добре і вічне, вчити вірності громадянському обов’язку, демократичним правам і свободам, патріотизму до рідної землі, нині залякували і нагинали голосувати за кандидата-начальника, бо він з «правильної партії», яка вже «покращила наше життя сьогодні» і хоче його «покращувати» й завтра.

Не може бути так, щоби колишні комуністи нині були щирими опозиціонерами, щиро молилися у церквах, щиро вклонялися могилам борців за волю України, щиро клялися служити принципам свободи та демократії. Так ніколи не було і не буде. ВОНИ НАВЧЕНІ БУТИ МАНКУРТАМИ. Вони ними й залишаться.
Не можна, щоби партія з одного, хай і великого кутка України, керувала 46-мільйонним народом, нав’язувала йому своє бидляцько-кримінальне розуміння мови, культури, державного управління, економіки.

Не можна, щоби ми були рабами двох десятків сімей, які нічого своїми руками не зробили, а лише у потрібному місці в потрібний час вкрали усе, що є нашим спільним надбанням.

Не може бути так, щоби чиновник, чия зарплата 2500 гривень мав чотири «Мерседеси» та тещу з п’ятьма особняками і ста гектарами земельних ділянок. ЦЕ – НЕ ЧИНОВНИК, ЦЕ – ЗЛОДІЙ!

Не може бути так, щоби агроном вчив нас, якою в Україні має бути державна мова. А державна мова в Україні – українська!

Хто із вас незгідний з тим, що мною тут написано? Хто ще вірить, що нинішня влада та її кандидат «покращать ваше життя вже завтра»? Тоді голосуйте за них. Голосуйте за злидні, за безправ’я, за золоті унітази на дачах чиновників, за те, що у вас нема роботи, що з вас беруть хабарі, що ваші діти з дипломами перебиваються тимчасовими заробітками на базарах.

Я ТАКОЇ ВЛАДИ НЕ ХОЧУ! Також я не хочу, щоби нами вічно керували «вічні перефарбовані» маланкарі від політики – позавчора комуністи, вчора – кучмісти, а нині псевдо опозиціонери.

Тому закликаю вас голосувати за кандидатів – за нових політиків.

За тих, хто не зас…вся у владі.

За тих, хто не йде до Верховної Ради за пенсією.

ЗА МОЛОДИХ ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ!

За партійним списком закликаю голосувати:

«ЗА» «Батьківщину», «УДАР», або «Свободу»;

«ПРОТИ» Партії регіонів та Комуністичної партії.

Іван Рибак,
кандидат у народні депутати по округу №202, позапартійний

peredplata