Проведення Чемпіонату України з ралі буде внеском Буковини і Прикарпаття до відзначення 20-ї річниці Незалежності держави

Проведення Чемпіонату України з ралі буде внеском Буковини і Прикарпаття до відзначення 20-ї річниці Незалежності держави Такою стала квінтесенція засідання міжрегіонального оргкомітету з проведення п’ятого етапу Чемпіонату України з ралі “Ралі Україна” на території Чернівецької та Івано-Франківської областей з 11 по 13 серпня цього року, яке провели голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв, президент Автомобільної федерації України Євген Червоненко, перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Плавюк. Участь у засіданні оргкомітету взяли перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Георгій Галиць, секретар міської ради Віталій Михайлішин, керівники структурних підрозділів Чернівецької та Івано-Франківської облдержадміністрацій та представники Автомобільної федерації України.

“Крайові влади Чернівецької та Івано-Франківської областей підтримали ініціативу Автомобільної федерації України про проведення чемпіонату, тим паче, що ці змагання приурочені 20-й річниці Незалежності України, – відзначив голова облдержадміністрації Михайло Папієв. – Сьогодні все більш вагомо звучить голос Буковини як спортивного краю, причому з високим міжнародним статусом. І наш регіон перестає бути лише мистецькою столицею України”. Крайова влада, наголосив Михайло Папієв, всебічно сприятиме, аби ці змагання, наша траса отримали високу оцінку і ми потрапили в календар Чемпіонату Європи з ралі на наступний рік. Він висловив переконання, що це буде яскрава сторінка в літописі буковинського і українського автоспорту.

За словами президента Автомобільної федерації України Євгена Червоненка, Івано-Франківська і Чернівецька області мають багато підстав вважатися європейськими регіонами. При цьому він додав, що в Європі дуже мала кількість гравійних, швидкісних ділянок для проведення автоперегонів такого рівня. “Те, до чого інші країни йшли 20 років, ми в Україні зробили за 7 років. Тому, якщо буде синергія губернаторів, ми проведемо гонки, про які буде говорити увесь світ”, – відзначив Євген Червоненко. Також він додав, що проведення цього Чемпіонату слід розглядати і в контексті підготовки до Євро-2012, передусім щодо розвитку спортивної інфраструктури, і Автомобільна Федерація України (ФАУ), прагнучи надати цій гонці міжнародного статусу, звернулась до Міжнародної Автомобільної Федерації (FIA) з пропозицією включити це складне гравійне ралі до календаря Чемпіонату Європи з ралі на 2012 рік. “Ми отримали позитивну відповідь та рішення щодо участі міжнародних інспекторів у змаганнях нинішнього року. І я, і керівники обох областей знаємо, що люди не поїдуть на гасла, потрібна подія, від якої туристичний ефект, ефект впізнаваності регіонів буде шалений. Україну треба любити вчинками, а не гаслами. Це – вчинок, і Буковини, і Прикарпаття, і нашої федерації”, – відзначив Євген Червоненко.

В свою чергу, перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Плавюк запевнив, що на території області будуть створені всі умови для проведення старту змагань в Косові. “Необхідно за місяць зробити все можливе і неможливе, аби ралі пройшло на достойному рівні, – сказав Василь Плавюк. – З проведенням цих змагань з автоспорту збільшиться потік туристів до наших областей в рази”.

На засіданні оргкомітету прийнято рішення підписати найближчим часом відповідні розпорядження та почати роботи з підготовки до змагань, зокрема, відпрацювати систему безпеки, медичного обслуговування, організації роботи рятувальників, розміщення гостей, транспортне обслуговування, логістику, умови роботи засобів масової інформації.
Прес-служба ОДА

peredplata