У селі Зруб Комарівці на Буковині 14 школярів потрапили до лікарні

У селі Зруб Комарівці на Буковині 14 школярів  потрапили до лікарніПитання щодо ситуації з погіршенням самопочуття учнів загальноосвітньої школи I-II ступенів села Зруб Комарівський Сторожинецького району Чернівецької області порушено сьогодні, 14 березня, на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Як поінформувала начальник Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, Головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко, 12 березня 2016 року після закінчення другого уроку 14 учнів 5-го класу вищенаведеного закладу поскаржились на погіршення самопочуття з приводу висипів на обличчі й тілі. Також дітей турбував свербіж.

Медперсоналом амбулаторії загальної практики сімейної медицини було проведено попередній медичний огляд дітей, відтак їх було скеровано до Сторожинецької центральної районної лікарні. За результатами медогляду дітям встановлено діагноз «алергічний дерматит», їм призначено необхідне амбулаторне лікування.

Наталія Гопко повідомила, що після повторних поглиблених медичних оглядів, проведених 12 та 14 березня 2016 року, стан здоров’я учнів визнано задовільним, у інших учнів школи ознак захворювання не виявлено.

Факт застосування вперше нових дезінфекційних, миючих засобів, аерозолів, а також будь-яких хімічних речовин адміністрація, персонал школи, учні та батьки заперечили.

Для дослідження за санітарно-гігієнічними та мікробіологічними показниками працівниками Сторожинецького районного відділу Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» відібрано зразки проб води локального водопроводу, кип’яченої води із гігієнічного фонтанчика питного бачка, зразки повітря для дослідження на вміст діоксиду азоту, аміаку, пилу, зразки страв та харчових продуктів.

За словами Головного державного санітарного лікаря Чернівецької області, було здійснено обстеження приміщення школи, зокрема, класних кімнат. Проведено вологе прибирання та провітрювання навчального закладу. Також фахівці рекомендували дирекції школи звільнити приміщення від кімнатних рослин.

«За результатами проведених лабораторних досліджень за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками показниками, повітря, вода та харчові продукти відповідають нормативним значенням. Лабораторні дослідження тривають», – зазначила Наталія Гопко.

Голова облдержадміністрації доручив Головному управлінню Держсанепідслужби у Чернівецькій області спільно з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації вжити усіх заходів для виявлення остаточних обставин погіршення самопочуття школярів на Сторожинеччині та інформувати обласну державну адміністрацію щодо подальшого перебігу відповідної ситуації.

peredplata