Біль поразки і радість перемоги

Біль поразки і радість перемогиМайже тиждень у Жовкві Львівської області проходили змагання на першість України з настільного тенісу серед міні-кадетів (хлопці та дівчата 2004 р. н. та молодші).
Сотні спортсменів з усіх областей України (окрім АР Крим) боролися за медалі чемпіонату.

Представницькою командою була й Чернівецька область. Хлопці та дівчата з Буковини показали, що вони добре підготовлені до боротьби за найвищі нагороди.

Команда хлопчиків, яка складалася з Артема Овчиннікова (2006 р. н. учня СШ №19) та Максима Мельничука (2005 р. н. учня 6 класу, гімназії №3) пробилися у фінальні групи серед міні-кадетів. Тільки прикрий випадок і травма у Мельничука завадила хлопцям пройти до фіналу, де б вони боролися за найвищі нагороди.

Натомість, незважаючи на поразку від Івано-Франківських спортсменів, вони вступили у боротьбу за третє місце з одними із найсильніших в Україні у цій віковій категорії, харків’янином Микитою Завадою (рейтинг 27,9) Артуром Єлховим (рейтинг 14,9) – і перемогли.

Таким чином команда хлопчиків з Чернівецької області завоювала бронзові медалі чемпіонату України.

– Ми могли стати чемпіонами, – говорить Артем Овчинніков. – Коли грали з Кіщуком та Третяком з Івано-Франківської області, у Максима не було спортивного щастя . Це, на жаль, вплинуло на результат. Потім ми зібралися, взяли нерви у кулак, перемогли біль і сльози. І виграли на цей час у найсильнішої команди України з Харкова.

– Мені шкода, що не вдалося цього разу увійти у фінал і поборотися за перще місце, – каже Максим Мельничук. – Ми з Артемом добре готувалися до чемпіонату України. І могли його виграти. На жаль, тільки третє місце цього разу.

Наступного року хлопці впевнені у своїй перемозі. Бо займаються тенісом уже майже на професійному рівні. У них є рейтинг на рівні кращих спортсменів України. Зокрема, Артем Овчінніков має рейтинг – 25.3, Максим Мельничук – 19.6.

У змішаних парах (хлопчик-дівчинка) Артем Овчінніков на пару з Оленою Пентюк також посіли 3 місце в Україні.

peredplata