ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 22.09. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 22.09. 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Минула доба у районі проведення АТО завершилась зростанням кількості обстрілів українських позицій з боку російсько-окупаційних угруповань. Якщо вдень противник дотримувався режиму тиші, то після 18 години на Приморському і Донецькому напрямках ворог активізував збройні провокації. Загалом, за минулу добу незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир’я. Внаслідок бойових дій втрат серед українських військових немає.

Під час 12 обстрілів сили АТО відкривали вогонь у відповідь, адже була пряма загроза життю наших воїнів.

УКРАЇНА І СВІТ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, виступаючи на 72-й сесії Генасамблеї ООН, що НАТО прагне відтворити клімат холодної війни. Він зазначив, що розширюючись на схід, альянс провокує нестабільність на пострадянському просторі і заохочує антиросійські настрої.

У Нью-Йорку відбулася зустріч президентів України і США Петра Порошенка і Дональда Трампа.

Під час бесіди, яка тривала годину, Трамп повністю підтримав пропозиції Києва щодо миротворців ООН на Донбасі, а також зазначив, що Україна досягла значного прогресу.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія на останньому етапі командно-штабних навчань Захід-2017 відпрацювала умовне нанесення масованого ракетно-ядерного удару із залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади.

БУКОВИНА

У неділю, 24 вересня, Соборна площа Чернівців традиційно приймає змагання «Буковинська миля», у рамках яких відбудеться чемпіонат України з бігу на 1 милю, естафетні змагання серед школярів та масовий забіг.

У Чернівцях сонце в цей день буде рідко з\’являтися з-за хмар. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, посилиться ближче до вечора. До 14 градусів тепла.
за останні 130 років
22 вересня:
МАКС: 28.5° (2003)
МІН: 1.4° (1952)
Народний прогноз погоди: 22 вересня вшановується пам\’ять правовірних Іоакима і Ганни, батьків Діви Марії. 22 вересня визнають днем осіннього рівнодення – ніч рівняється з днем і збільшується: коротшим стає день і довшають вечори. Це явище вважається астрономічний початком осені. Також наші пращури спостерігали за павутиною: якщо вона була довгою, то це на ясну осінь і сніг передбачався нескоро.

Вчора наш сайт відвідали і читали 4028 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 118(регіони Росії:Москва – 27, Санкт-Петербург 15, Нижній Новгород 12, Володимир – 1 Іркутськ – 1 Єкатеринбург 1 Брянськ .7 Іваново .2 Твер.5 Іжевськ 7,Улан Уде 6, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2, Владивосток – 1, Самара – 2 ) , у Канаді -58,У США – 135 в Еспанії -33, в Італії – 41, Голландії – 111 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 27, Франції -5, Німеччині -52, в Угорщині – 9, у Криму – 43, Бельгії -42, Молдова- 21, Індія – 3
Активно читають статті \”УВАГА! Провокація ВО\”Батьківщина\” на Буковині\”. \”Порошенко не поміняв голову своєї партії у Чернівцях. Кворуму не вистачило\” \”У селі Стрілецький Кут на Буковині почалося повстання. Спалено три екскаватори, що вибирали гравій з Прута.\”

peredplata