Радбез ООН не прийняв жодної резолюції із \”українського питання\”, а Росія назвала зібрання країн \”істерикою\”

Радбез ООН не прийняв жодної резолюції із "українського питання", а Росія назвала зібрання країн "істерикою"Росія готує широкомасштабний наступ на Украіну
Через підтверджене НАТО введення Росією військових сил на Схід України Сполучені Штати терміново скликали Радбез ООН

Засідання почалося близько десятої вечора за Києвом.

Обговорення ситуації на Сході України та на окупованому півострові Крим було дуже гарячим. Члени Ради Безпеки одноголосно засудили дії Росіі, котрі спрямовані на ескалацію конфлікту. Для повної картини у рамках засідання було організовано пряму трансляцію виступів членів місії ОБСЄ, котрі безпосередньо доповіли про ситуацію у Луганській та Донецькій областях. Представники ОБСЄ наголосили на систематичному порушенні мінських угод збоку Росіі.

Члени Ради Безпеки, зокрема представники США та Великої Британії презентували факти переміщення колон з військовою технікою та важким озброєнням. Інформація була надана моніторингової місією ОБСЄ.

Власне, на підставі ціх фактів, посол України в ООН Юрій Сергеєв заявив про те, що Росія готує широкомасштабний наступ на Украіну. Біля українського кордону тримають 200 танків, 1600 автомобілів, 640 артилерійських установок. 191 літак, 121 бойовий гелікоптер.

Ні Україна, ні ОБСЄ ніяких пояснень з цього приводу не отримали. Незаконне переміщення вантажів з території Росії через державний кордон України, яке Росія називає гуманітарною допомогою громадянам Донецька та Луганська, також викликає занепокоєння України.

Крім того, члени Радбезу одноголосно засудили проведення так званих \”виборів\” у Луганську та Донецьку, котрі сепаратисти, за підтримки Росіі, провели 2 листопада. Міжнародне суспільство ці вибори не визнало. В ООН оцінили прагнення офіційного Києва дотримуватись мінських угод.

Російська ж сторона традиційно звинуватила решту членів Радбезу в тому, що вони влаштовують \”фарс\” та \”істерику\”. Олександр Панков фактично відзеркалив усі звинувачення на адресу Росіі у зворотню сторону та звинуватив Україну у порушенні перемир\’я.

За планом це засідання Радбезу було останнім, яке присвятили \”українському питанню\” цього року. Жодної резолюції на цьому засіданні прийнято не було.

Нагадаємо, що на кордоні з Україною 200 російських танків, а по Донбасу розсікають колони техніки бойовиків.

peredplata