Генеральний секретар NATO провів засідання Ради Україна-НАТО

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Генеральний секретар NATO провів засідання Ради Україна-НАТО, союзники погоджуються посилити підтримку України
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очолив віртуальне засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони у п’ятницю (19 квітня 2024 року), аби розглянути нагальну потребу України в протиповітряній обороні та іншій військовій допомозі. Президент України Володимир Зеленський поінформував союзників про ситуацію на полі бою та нагальні потреби України.
***
Також Єнс Столтенберг заявив, що допомога Україні з боку НАТО “вже в дорозі”!
“НАТО переглянуло перелік існуючих спроможностей серед союзників. Є системи, які можуть бути доступними для України. Тож я очікую на нові оголошення про поставки протиповітряних спроможностей для України вже невдовзі….Кожен із союзників буде вирішувати. Що надавати. Сім союзників зробили конкретні зобов’язання під час зустрічі, і я сподіваюся, що ці внески будуть завершені вже невдовзі. Допомога вже в дорозі”, – наголосив Єнс Столтенберг.
Після засідання Ради Україна-НАТО, відповідаючи на запитання журналістів генсек Альянсу заявив, що атаки на військові літаки і аеродроми на території Росії є виправданими і не порушують правила конвенційної війни.

peredplata

Залишити відповідь