Україні вдалось зупинити російський наступ на Харків…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Це стало можливим завдяки новим надходженням в Україну західного озброєння, зокрема, бомби GLSDB, протитанкові ракетні комплекси Javelin та артилерійські снаряди калібру 155 мм. Лише лише протягом одного дня, 20 травня збройні сили РФ втратили в Україні 67 одиниць бронетехніки. Але російське командування продовжує кидати війська у божевільні самовбивчі атаки.
Згідно з повідомленнями німецького видання Bild та агентства Reuters на двох основних напрямах російські війська фактично зупинились на місці. Так, у напрямі Липців вони залишаються у тих же прикордонних селах, які взяли у перші три дні наступу. Також немає практично ніякого поступу з боку росіян в районі Вовчанська.
Відсутність просування російської армії зафіксували і Інституті вивчення війни (ISW). Військові аналітики зазначають, що станом на 21 травня наступальний імпульс на харківському напрямку фактично вичерпався. Це може означати, що українські воїни, зупинивши російських агресорів на харківському напрямку, вони зірвали запланований наступ росіян на Сумщину.

peredplata