Підбирав «ухилянтів» на кордоні – буковинцю вручено підозру, а втікачам – повістки до військкомату

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 44-річний житель смт Красноїльськ Чернівецького району, організував незаконне переправлення до Румунії двох чоловіків, яким виїзд з країни заборонено. За свої послуги просив 14 тис. грн з особи. Для здійснення протиправної діяльності розробив відповідну схему.

Прибув на територію МПП «Порубне» власним транспортним засобом марки «MerсedesBenzVito» з трьома пасажирами. Двоє з яких підпадають під заборону виїзду за кордон. При проходженні перевірки висадив їх на території пропускного пункту, а прикордонникам надав для паспортного контролю свої документи та ще одного пасажира, якому виїзд дозволено.

Після одержання згоди на перетин кордону намагався таємно підібрати вказаних осіб, однак був викритий працівниками Державної прикордонної служби України. Його затримано у порядку ст. 208 КПК України. Особам, викритим на спробі незаконно перетнути держкордон, вручено повістки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

peredplata