На горищі одного з будинків у середмісті Чернівців виявлено мертвого чоловіка

Поліцейські розшукали чоловіка, причетного до вбивства чернівчанина

 

Позбавивши життя малознайомого чоловіка, злочинець переховувався від правоохоронців. Попри намагання зловмисника уникнути відповідальності, оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області та Чернівецького районного управління поліції встановили його особу та розшукали. Наразі він перебуває під вартою. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Вночі 4 січня до поліції надійшло повідомлення про те, що на горищі одного з будинків у середмісті Чернівців виявлено мертвого чоловіка. За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативні групи обласного та районного управлінь поліції.

Під час огляду трупа правоохоронці помітили на голові травми, що могли свідчити про насильницьку смерть. Поліцейські встановили особу потерпілого – 60-річного жителя Чернівців. За результатами судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала внаслідок закритої внутрішньо-черепної травми. Також у потерпілого були поламані ребра та пошкоджена печінка.

Співробітники поліції вилучили речові докази з місця злочину та провели низку оперативно-розшукових заходів для затримання вбивці. Поліцейські встановили, що до умисного вбивства чернівчанина може бути причетний раніше судимий 33-річний місцевий житель і розпочали його пошуки.

Також під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 1 січня зловмисник разом з потерпілим розпивали алкогольні напої в гостях у мешканця однієї із квартир будинку, на горищі якого пізніше виявили труп. В ніч на 2 січня між гостями виник конфлікт, під час якого молодший з чоловіків завдав старшому численні удари руками й ногами по різних частинах тіла. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер, а нападник втік з місця злочину.

12 січня правоохоронці розшукали зловмисника, який переховувався на околиці Чернівців. На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Сьогодні, 13 січня, за клопотанням органів досудового розслідування Шевченківський районний суд у місті Чернівці обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

peredplata