Прокуратура оскаржуватиме ухвали щодо запобіжного заходу підозрюваним у створенні дитячої порнографічної продукції у Чернівцях

 Чернівецька окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактами створення місць розпусти, дитячої порнографічної продукції та вчинення дій сексуального характеру з особами, які не досягли шістнадцятирічного віку.

Двом чернівчанам віком 66-ть та 74-ри роки повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень.

У понеділок, 05 квітня, Першотравневий районний суд м. Чернівці, задовольнив клопотання слідчого, погоджені з прокурором, та обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Що стосується альтернативного запобіжного заходу у виді застави, то санкції інкримінованих правопорушникам статей передбачають можливість призначити запобіжний захід з альтернативою. Сьогодні, 06 квітня, вказані особи внесли заставу. Застава покладає обов’язки: прибувати до слідчого та прокурора, не відлучатись від населеного пункту, без дозволу слідчого, судді, прокурора, повідомляти про зміну місця проживання. Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Наразі прокурором у провадженні готуються апеляційні скарги на вказані ухвали.

peredplata