На Буковині затримано адвоката під час отримання 6 тисяч доларів хабаря

6000 доларів США неправомірної вигоди за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності – на Буковині затримано адвоката

 Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито адвоката на одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави  (ч. 3 ст. 369-2КК України).

За даними слідства, адвокат одержав від громадянина неправомірну вигоду за уникнення кримінальної відповідальності за вчинення злочину у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

Затримали адвоката у порядку ст.208 КПК України при отриманні 6000 доларів США, кошти були вилучені при затриманні.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області та співробітниками Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.                             

peredplata