На Буковині чоловік для себе та жінки підробив сертифікат вакцинації, щоб уникнути самоізоляції

Фігурант самотужки виготовив міжнародний сертифікат про вакцинацію від Covid-19 без проходження такої процедури. Підроблений документ чоловік пред’явив прикордонникам для уникнення обсервації та самоізоляції.

Про це інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Правопорушника викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області спільно зі слідчими Герцаївського відділу поліції.

56-річний чоловік під час перебування на прикордонному контрольно-пропускному пункті пред’явив COVID-сертифікат з ознаками підробки. Як встановили поліцейські, фігурант самостійно виготовив сертифікат про нібито проходження вакцинації за допомогою програмного забезпечення для роботи з графічними файлами. До державних реєстрів не були внесені відповідні відомості про вакцинацію.

Підроблений документ чоловік намагався використати для уникнення обсервації та самоізоляції.

Також встановлено, що правопорушник виготовив підроблений COVID-сертифікат ще й для дружини.
Фігуранту оголошено про підозру за чч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, поліцейські Дніпропетровщини викрили двох осіб у внесенні до електронних баз неправдивих відомостей про вакцинацію. Викриття відбулося у співпраці з представниками Мінцифри.

 

 

peredplata