Зеленський завершив свій візит до Лондона і продовжив його do Парижy.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-До Лондона президент України прибув на світанку, коли столиця Великобританії ще куталась у густий ранковий туман. Слід віддати належне МЗС Великої Британії, посольству України у Великій Британії, зокрема Борісу Джонсону та іншим британським друзям України.
Це був просто шалений візит: зустріч з прем’єром Великобританії Ріші Сунаком, виступ у парламенті, зустріч з королем Великої Британії Чарльзом.
Вітаючи його, король Чарльз висловив, наскільки він радий вітати президента Зеленського, який відповів, що для нього “велика честь бути тут, дякую, що знайшли для мене час”.
Король сказав йому: “Ми всі так довго хвилювалися за вас і думали про вашу країну, я не можу вам сказати”.
Про що говорили? Про війну, про агресію Росії і її вторгнення в Україну, про смерті тисяч невинних українських людей, про те як може Велика Британія допомогти Україні виграти цю війну…
Відтак, маршрут Володимира Зеленського проліг у Париж, де зараз він проводить переговори з президентом Франції Мануелем Макроном і канцлером Німеччини Олавом Шольцем. Tеми переговорів ті ж самі:
– Європейська інтеграція та процес вступу України у Європейський союз (!!!);
– відповідь ЄС на загарбницьку війну Росії проти України (обговорення і попереднє швалення чергового, 10-го пакету санкцій проти Росії, та країн, які допомагають Росії обходити санкції: іран, Грузія, Казахстан, Туреччина, Північна Корея…);
– глобальна продовольча безпека.
З результатами і деталі візиту Володимира Зеленського у Європу ви зможете познайомитись завтра з моїх розповідей на хвилях “НВ” о 17: 00 за Києвом.
До зустрічі в ефірі!

peredplata