Генерал Герасимов відсторонений від командування

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Генерал Герасимов відсторонений від командування фронтом на українському напрямку. Де Шойгу, де Суровікін?
Керівника Генштабу РФ Валерія Герасимова, який очолив українську кампанію в грудні минулого року, відсторонено від управління військами. Валерій Герасимов формально зберігає посаду начальника Генерального штабу, але до вирішення питань на фронті вже не має жодного відношення.
Командування військами зараз здійснює генерал-полковник Михайло Теплинський, який рік тому обійняв посаду командувача повітряних десантних військ, а у квітні став заступником командувача угрупуванням в Україні.
Приводом для масштабних чисток у ЗС РФ став заколот ПВК “Вагнер”, після якого слідчі та представники Федеральної служби охорони (ФСО) зайнялися керівництвом військового управління а також і командирами окремих частин.
З початку війни Путін як мінімум чотири рази змінював командувача для підкорення України армією Росії, причому, хто саме очолював вторгнення у перші тижні війни, так і залишилося незрозумілим, зазначали в Інституті вивчення війни (ISW). Ймовірно, російський президент хотів приписати собі заслуги “за драматичну перемогу, на яку чекав”, писали експерти.
Загалом із лютого 2022 року по травень 2023-го Путін змінив не менше 17 високопоставлених командувачів військ, підрахували раніше експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).
Вагання і метушня Путіна, який, не маючи військового досвіду, почав брати пряму участь у військовому плануванні і одного за іншим звільняв генералів, які не приносили перемогу, “розкололи” і “дезорганізували” командні структури армії, писали експерти ISW: в результаті її можливості проводити “цілісну” кампанію виявили підірвані.
Усе це свідчить, що Путіна охопила паніка, оскільки в його команді не залишилось надійних i вірних йому генералів.

peredplata