У Чернівцях водій вантажівки перевозив у цистерні цигарки на суму понад 4,5 млн грн

Контрабанда сигарет у цистерні бензовоза: БЕБ у Чернівцях повідомило водію про підозру
 
Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області оголосили про підозру водієві вантажного автомобіля, який намагався незаконно перевезти до Румунії тютюнові вироби.
 
Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Слідством встановлено, що товар ховали у цистерні для пального. Фури з сигаретами минали пункт митного контролю як порожні, а поверталися до України із пальним.
 
Під час огляду місця події детективи Теруправління виявили в автоцистерні приховані картонні коробки з 65 000 пачок сигарет без марок акцизного податку. Їх орієнтовна вартість – понад 4,5 млн грн.
 
Встановлено, що постачальником сигарет було одне зі столичних підприємств. Також, за оперативною інформацією працівників ДБР, у схемі можуть фігурувати правоохоронці.
 
Досудове розслідування за ч. 2 ст. 201-4 КК України (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю підакцизних товарів у великих розмірах) триває.
 
Оперативний супровід здійснювали працівники оперативного відділу з дислокацією у м. Чернівцях Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому та оперативно-розшукових підрозділів 31 прикордонного загону.
 
Процесуальне керівництво – прокурори Чернівецької обласної прокуратури.
 
Джерело: ТУ Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області

peredplata