На Буковині сьогодні до 20.00 погодинних відключень світла не буде

Як повідомляє  Чернівціобленерго у ГПВ через активну роботу сонячних електростанцій електроенергії вдень вистачає. Тому вчора ввечері відключення розпочалися після 19:30, а не з 18:00, як планували згідно графіків.
Так само сьогодні, 22 травня за оновленими орієнтовними даними до 20:00 відключень за графіками не буде. Як зазначають енергетики погодинних відключень поменшало, вони активні лише у пікові години та вночі.
Чому вночі є дефіцит? Дійсно, раніше Обленерго закликали мешканців переносити споживання на нічні години. Зараз ситуація змінилася: водопілля йде на спад, гідроелектростанції (не пошкоджена їх частина) вже не можуть працювати вночі так, як раніше. І навіть якщо підуть дощі, то наповненість водних резервів триватиме ще певний час.
Ситуація в енергосистемі динамічна, вона змінюється щогодини. І з графіками нам доведеться жити ще не один місяць. Але крім ГПВ енергетики мають ще дуже багато першочергової роботи – технічне обслуговування електричних мереж, розбудова ЛЕП, ремонт обладнання та ін.
Облеенерго зазначає, якщо відключення не співпадає з графіком, тоді ці знеструмлення НЕ пов’язані з графіком – це можуть бути планові, або аварійні. У такому разі телефонуйте до Call-центру (0372) 584-980, 099 230-9900, 067 230-9900.
Джерело:. https://oblenergo.cv.ua/
 
 

peredplata