Глобальний саміт миру у Швейцарії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Якщо ми вже заговорили про Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії на гірському курорті Бюргеншток (Bürgenstock) в Альпах 15-16 червня, то дозволю поділитись своїми думками…
Найближче містечко – Люцерн (від Люцерна до Бюргенштока година подорожі поїздом). Міжнародні аеропорти: Цюріх, Берн, Женева розташовані доволі далеченько від місця проведення саміту. На саміт запрошено лідерів 160 країн з делегаціями і до цього додаймо охорону, мобільний медичний сервіс, готельний персонал, повари й офіціанти. А журналісти? Де і як їм працювати? До того ж зауважу, що через село Бюргеншток проходить лише одна вулиця, яка веде до Цюріха. Як зробити так, аби про цей саміт написали усі ЗМІ світу і зуміли вчасно передати у свої редакції репортажі, інтерв`ю, фото і відео. Чи існують у Бюргенштоці потужні канали інтернет-трафіку в усі 160 країн світу?
Xотів довідатись у посольстві Швейцарії в Брюсселі як і де відбувається акредитація журналістів на саміт – мені не змогли відповісти, але пообіцяли, що зв`яжуться цього тижня і нададуть вичерпні відповіді і допомогу. Маю надію, що так і буде. А от щодо саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9–11 липня – акредитація іде повним ходом. Але, Вашингтон – це Вашингтон, a не курорт Бюргеншток.
Ще одне важливе зауваження на замітку журналістaм – це гроші. Бажано мати з собою певну суму готівки в швейцарських франках. На обмін євро і доларів витратите зайвий час. Крім того в обмінниках Швейцарії за обмін знімають наваристий інтерес. Кредитні картки VISA i MasterCard в ходу.
Я просто зніму капекюха перед організаторами саміту, якщо організаційно його вдасться забезпечити на високому рівні.

peredplata