Хто прийде на зміну Прем’єр-міністра Індії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Чи втрачає Росія чергового союзника з числа впливових політиків світу? Хто прийде на зміну Прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді?
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді та кабінет міністрів офіційно подали у відставку після оголошення днем ​​раніше результатів парламентських виборів у країні, повідомляє у середу Indian Express. Президент країни Драупаді Мурму ухвалила прохання про відставку.
Хто прийде на зміну Прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді? На зміну Моді прийде… той самий Нарендра Моді.
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді складе присягу на третій термін на посаді 8 червня, пише Reuters.
Його ключові союзники у коаліції ‒ Національно-демократичному альянсі ‒ пообіцяли йому підтримку після ніщивного вердикту виборів, відповідно до якого його партія втратила більшість у парламенті. Це партія “Телугу Десам”, ключовий регіональний гравець у південному штаті Андхра-Прадеш, і “Джаната Дал” (Об’єднані сили), яка керує північним штатом Біхар, пообіцяли Нарендру Моді свою підтримку.
Тобто, в Індії, як і очікувалось, нічого не змінилося. Але і Росію Індія більше не буде підтримувати так, як це вона робила раніше.
Партії “Телугу Десам” і “Джаната Дал” не підтримують війну Росії в Україні і сприяння Індії у цьому Росії. Високопоставлені представники Індії підтвердили свою присутність і участь у Глобальному саміті миру 15-16 червня у Швейцарії на прохання України. І це хороший знак!

peredplata