Біля Чернівецького ЦНАПу черги військовозобов’язаних

Біля Чернівецького ЦНАПу з самого ранку утворилася черга з близько 80 військовозобов’язаних чоловіків і жінок, які хочуть оновити облікові дані.
 
Про це повідомляє С4.
 
Уже 16 липня закінчиться відведений законодавством термін, коли громадяни від 18 до 60 років повинні актуалізувати свої дані.
 
Що буде з тими, хто не встиг зробити це до 16 липня 

З 18 травня в Центрі надання адміністративних послуг понад три тисячі військовозобов’язаних оновили свої військово-облікові дані, з них майже 300 жінок. До закінчення терміну оновлення залишилось понад тиждень, тож у ЦНАПі черги.

«Збільшилася кількість військовозобов’язаних, які бажають оновити дані через ЦНАП. Якщо місяць тому в нас було до ста осіб вдень, то нині звертаються майже 250–300 осіб. На сьогодні за інформацією, яку надає Міністерство трансформації, оновлюється реєстр, у ньому з’являються ще відомості з реєстру освіти та осіб з інвалідністю, тому нині він трохи підвисає», — каже Тетяна Падєйська.

Якщо до 16 липня військовозобов’язані не оновлять свої військово-облікові дані, їх штрафуватимуть.

«Передбачене адміністративне стягнення в розмірі 17 тисяч гривень, це перший раз. Від 17 до 25 тисяч гривень», — говорить директорка ЦНАПу Чернівецької міської ради.

Згідно із законом про мобілізацію, після штрафу поліція може доставляти військовозобов’язаних до ТЦК для оновлення даних та проходження військово-лікарської комісії. Якщо правоохоронні органи не знайдуть людину, на поштову адресу надсилатимуть вимогу з’явитись до територіального центру комплектування. Кримінальна відповідальність до п’яти років позбавлення волі передбачається, якщо притягнений до адміністративної відповідальності військовозобов’язаний відмовився прийти до ТЦК, відмовився від військово-лікарської комісії та військової служби.

Джерело: С4

 

peredplata