У Чернівцях затримали зрадника, який здавав ворогу інформацію про розташування військових та стратегічних об’єктів

Здавав ворогу інформацію про розташування військових та стратегічних об’єктів у Чернівцях – викрито місцевого жителя

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру жителю Чернівецької області за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований 49-річний чернівчанин, підтримуючи повномасштабне вторгнення, свідомо шукав контакти з представниками рф та сприяв країні-агресору здійснювати підривну діяльність проти України. 

Так званого «куратора» чоловік знайшов у одному з месенджерів. Під час листування він пристав на пропозицію представника рф на постійній основі надавати ворогу інформацію про розташування військових та стратегічних об’єктів у Чернівцях. 

Встановлено, що буковинець надсилав «замовнику» відеофайли з необхідними координатами будівель сектору безпеки, оборони та закладів охорони здоров’я. За інформацію отримував грошову винагороду на крипто гаманець. 

Також «розважаючись» на російському вебсайті випадкових співрозмовників, вважаючи, що розмовляє з військовослужбовцем збройних сил рф, чоловік виправдовував збройну агресію росії проти України, переконував, що чекає так званий «русский мир» у Чернівцях, готовий здавати ворогу не тільки координати стратегічних та військових об’єктів, а й місцевих жителів з проукраїнською позицією. 

Підозрюваного затримали правоохоронці на одній із вулиць у Чернівцях під час надсилання чергового звіту «куратору». 

Громадянину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області за оперативного супроводу кіберпідрозділів СБУ та Нацполіції.

джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata