У Чернівцях розпочали заміну труб на магістральному водогоні: без відключень води не обійдеться

Комунальне підприємство «Чернівціводоканал» розпочав заміну магістрального водогону. На одній з ділянок мають замінити 1,3 кілометра труб.

Наразі триває перша стадія — підрядник проклав першу трубу нового водогону.
 
За проєктом модернізація водного господарства має дві стадії.
 
Планували відновити найбільш аварійні ділянки водогону, що подає воду з Дністра до Чернівців, а також повністю замінити одну гілку водогону. Матеріали для ремонту мали закупити за 16,4 млн євро гранту, а самі роботи виконають за кредитні гроші. Також мали б замінити міські мережі водопостачання та водовідведення на основній водній магістралі від проспекту Незалежності до вулиці Руської.

Для того, щоб мати достатні запаси води у резервуарах комунальники запланували нічні відключення на декілька днів.

Ділянку планують закінчити протягом трьох місяців. Рух складатиме приблизно 400 метрів на місяць. Протягом цього часу будуть укладати та монтувати труби.

Нагадаємо, що роботи виконує підрядна організація з Туреччини. Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується під наглядом міжнародних консультантів.
Кабінет міністрів України на початку травня спрямував 16,4 млн євро на реконструкцію водогону в Чернівцях. Гроші надходитимуть за грантовою угодою від німецького банку KfW. Адже водогін в Чернівцях потребує негайної реконструкції. Щодня стаються десятки поломок, як наслідок чернівчани можуть на кілька тижнів залишатися без водопостачання.
 
Джерело: ЗМІ
 
 
 

 

peredplata